• Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite

Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite
15 Ianuarie 2018 15:39

In prezent, orice proces se desfasoara cu o viteza ametitoare. Profesia de farmacist nu face exceptie de la aceasta regula aproape universala.

In primul rand, un farmacist bun trebuie sa isi cunoasca la perfectiune meseria. Totodata, trebuie sa aiba la indemana solutii rapide si eficiente pentru aproape orice nevoie.

Ca e vorba despre nevoile clientilor farmaciei sau testarea unor preparate din laboratorul propriu, un farmacist trebuie sa aiba instrumente de testare care sa ofere rezultate rapide si cat mai sigure.

O varietate bogata de kituri si teste rapide pentru laborator de cea mai buna calitate usureaza viata oricarui farmacist, care trebuie sa treaca testul vitezei in profesia sa. Unele dintre cele mai necesare, dar si mai folosite astfel de kituri sunt urmatoarele:

1. Glutentox home test
Avantajul principal adus de acest kit e dat de faptul ca nu necesita echipament special. Se poate depozita la temperatura camerei, fara nicio problema ca va fi afectata acuratetea rezultatelor afisate. Un asemenea pachet contine cinci teste destinate pentru identificarea glutenului din substante solide sau lichide.

2. Test determinare microorganisme de pe suprafete/echipamente
Rezultele oferite de acest tip de test apar in aproximativ 18-24 de ore, dupa testarea suprafetei. Necesita incubare la temperatura de 37 grade Celsius. Un asemenea pachet contine 30 de teste, indeajuns pentru verificarile permanente, care se repeta la un interval de timp prestabilit.

3. Test determinare E.Coli de pe suprafete/echipamente
Prezenta acestui tip de bacterie este asociata cu foarte multe boli sau afectiuni care pot sa fie mortale. Importanta realizarii acestuia este, asadar, de o importanta covarsitoare. Un asemenea test necesita incubare la temperatura de 37 grade Celsius.

Precizia sa este ridicata datorita faptului ca rezultatele sunt afisate in intervalul prestabilit, de 18-24 de ore. Un asemenea pachet contine, de asemenea, 30 de teste, care isi vor demonstra eficienta in orice situatie, mai mult sau mai putin prevazuta.

4. Test determinare Salmonella de pe suprafete/echipamente
De real ajutor este si identificarea bacteriei Salmonella, la timpul potrivit, pentru a preintampina situatiile cu factor de risc crescut. Un asemenea pachet contine 30 de teste de acest fel, care ofera rezultate optime in mai putin de o zi, de cele mai multe ori. Rezultatele corecte se obtin totusi in intervalul prestabilit de 18-24 de ore. De asemenea, necesita incubare la 37 grade Celsius.

5. Teste de sanitatie
Acesta este privit de cele mai multe ori drept un test de rutina. Totusi ofera rezultate care esentiale despre starea in care se afla suprafetele de lucru, daca este respectata igiena conform unor standarde impuse.

Scala colorimetrica printata pe tub ajuta la interpretarea cu usurinta a rezultatelor, care sunt afisate numai dupa 8-10 minute de la testarea facuta in prealabil.

Acestea sunt doar cateva dintre solutiile de testare a diverselor suprafete si substante, care utilizate in mod corespunzator preintampina multe situatii care prezinta factori crescuti de risc.

Farmacistul poate fi chiar cel care are nevoie la un moment dat asemenea produse, dar poate totodata sa le si comercializeze cumparatorilor, care pot avea avea nevoie neaparat de acestea.

Testul pentru determinarea glutenului poate fi cel mai bun exemplu in acest caz. Rapiditatea cu care se pot efectua le face sa fie de neinlocuit.

14635 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.
paginafarmacistilor.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate