Studiu de faza III dedicat tratamentului sclerozei in placi. Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Studiu de faza III dedicat tratamentului sclerozei in placi

Studiu de faza III dedicat tratamentului sclerozei in placi
29 Octombrie 2010 11:37
Sanofi-aventis lanseaza un nou studiu de faza III cu teriflunomida asociata cu interferon beta, dupa cum arata un comunicat de presa dat publicitatii.

Scopul principal este acela de a analiza beneficiile clinice ale asocierii in terapia sclerozei in placi.

"Lansarea studiului Teracles reprezinta o etapa foarte importanta, deoarece este prima data cand se realizeaza un studiu de faza III cu un tratament oral in asociere cu tratamentul standard pentru scleroza in placi", sustine dr. Marc Cluzel, vicepresedintele executiv al diviziei de Cercetare si Dezvoltare sanofi-aventis.

Teriflunomida este un candidat excelent pentru evaluarea eficacitatii unui tratament inovator asociat pentru scleroza in placi, avand in vedere efectul pozitiv observat intr-un studiu de faza II in care a fost asociata cu interferon beta.

Studiul va evalua daca teriflunomida(7 sau 14 mg) administrata oral o data pe zi la pacientii tratati timp de cel putin 6 luni cu o doza stabila de IFN β, poate reduce rata de recidiva anuala (criteriul principal de evaluare), comparativ cu un tratament cu IFN β si placebo administrat oral.

"Speram ca acest studiu va demonstra imbunatatirea eficacitatii si a profilului de toleranta observate in studiul de faza II in care teriflunomida a fost evaluata in asociere cu interferon beta. Aceasta ne-ar permite sa oferim o abordare terapeutica inovatoare acestui grup de pacienti", a explicat Mark S. Freedman, Profesor de Neurologie la Departamentul de Medicina al Universitatii din Ottawa.

Autor: Claudia Spridon
2482 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.