Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Bayer a vandut divizia de dispozitive pentru diabetici

11 Iunie 2015 10:02

Grupul german Bayer AG si-a vandut divizia de instrumente medicale pentru diabetici companiei Panasonic Healthcare pentru 1,02 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Ciurchea: In cazul in care nu respecta tratamentul, pacientii cu hepatita C pot plati

09 Iunie 2015 15:10

Pacientii cu virusul hepatitic C (VHC) care nu vor respecta schema de tratament fara interferon sau nu isi vor lua medicamentele ar putea fi obligati ca la urmatorul tratament sa contribuie cu un procent important din cost.

Vaccinul contra diabetului de tip 1 ar putea deveni realitate

09 Iunie 2015 14:52

Pacientii care sufera de diabet zaharat de tip 1 ar putea beneficia de un vaccin, care a intrat in faza a doua a studiului clinic a carui eficienta a fost testata pe soareci cu acceptul US Food and Drug Administration.

Pana pe 15 iunie, piata farma ar putea avea doua cataloage cu preturile medicamentelor

02 Iunie 2015 14:45

Pana pe data de 15 iunie, s-ar putea finaliza procesul de publicare a doua cataloage de preturi de medicamente - Catalogul National al Medicamentelor (CaNaMED) si Catalogul National Public al Medicamentelor.

Suplimentele de vitamine pot cauza reactii alergice

02 Iunie 2015 13:09

Suplimentele de vitamine pot cauza reactii alergice, avertizeaza medicii. O persoana care dezvolta o eruptie cutanata dupa administrarea unui supliment de vitamine nu este alergica la vitamina in sine, ci la alte ingrediente, a precizat un dermatolog german mentionand ca aceasta este valabil in special pentru vitamine liposolubile cum sunt vitaminele A, D si E.

Radu Rasinar este noul presedinte al Local American Working Group

10 Iunie 2015 17:41

Radu Rasinar, directorul General AstraZeneca pentru Europa de Sud-Est, a fost ales noul presedinte al asociatiei Local American Working Group.

Medicamentele impotriva respingerii organelor transplantate ofera protectie contra Alzheimer

09 Iunie 2015 15:07

Un medicament, care inhiba sistemul imunitar pentru a preveni respingerea organelor transplantate unui pacient, poate preveni boala Alzheimer - potrivit cercetatorilor de la University of Texas Medical Branch care au publicat un studiu in Journal of Alzheimer's Disease.

Studiu: Antibioticele ar face sa creasca riscul de diabet

05 Iunie 2015 09:31

Prescrierea prea frecventa a antibioticelor ar duce la cresterea riscului de aparitie a diabetului de tip 2 (DT2), conform unui studiu american.

Studiu romanesc: Tratamentul cu factori neurotrofici, efecte benefice asupra creierului

02 Iunie 2015 13:12

Tratamentul cu factori neurotrofici, la pacientii cu traumatisme cranio-cerebrale, are efecte pozitive, se arata in cel mai mare studiu retrospectiv din ultimul deceniu, in acest domeniu, realizat in Romania.

Ciurchea: Stadiul contractelor cost-volum este unul „bun”

26 Mai 2015 16:17

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, a declarat, in cadrul celei de-a sasea editii a Forumului Industriei Farmaceutice, ca stadiul contractelor cost-volum este unul „bun”.

Ultimele job-uri publicate:

HelpNet isi mareste echipa

In Romania - Bucuresti, Brasov ..., postat la 15 Iulie 2015

Anunturi