• Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Farmacistii romani au un reprezentant in boardul unei asociatii europene de profil

30 Martie 2015 13:11

Dr. Viorel Radulescu, secretarul general al Colegiului Medicilor din Romania, a fost reales vicepresedinte al organizatiei europene EuReHa, in cadrul unei reuniuni desfasurate la Bucuresti, intre 27 si 28 martie.

Ciurchea (CNAS): Contractele cost-volum ar putea fi gata intr-o luna

26 Martie 2015 15:55

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au inceput discutiile cu detinatorii de autorizatie de punere pe piata pentru realizarea contractelor cost-volum si intr-o luna, acestea ar putea fi aplicate, a spus presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Medicamente retrase din lista de compensate din cauza valorii ridicate a taxei clawback

20 Martie 2015 16:25

Un producator de medicamente generice din Romania isi va retrage medicamentele al caror pret este mai mic de 20 de lei din lista de compensate si gratuite, a precizat un reprezentant al firmei, in cadrul unei dezbateri la Ministerul Sanatatii.

Medicament ce neutralizeaza rapid efectul anticoagulant al dabigratan, in curs de aprobare in lume

18 Martie 2015 16:03

Au fost depuse cererile de aprobare pentru autorizatia de punere pe piata a idarucizumab in cadrul Agentiei Europene a Medicamentului (EMA), al Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite ale Americii (FDA) si al Departamentului Federal pentru Sanatate Canada (Health Canada). Cererea de aprobare se refera la pacientii care au nevoie de neutralizarea rapida a efectului anticoagulant al dabigatran.

Cluj-Napoca: Conferinta pentru farmacisti privind automedicatia rationala, pe 18 martie

16 Martie 2015 17:41

Miercuri, 18 martie, are loc conferinta „Farmacistul si automedicatia rationala”, la UMF „Iuliu Hatieganu”, din Cluj-Napoca.

Noi terapii impotriva bolilor infectioase ar putea fi introduse din aprilie

30 Martie 2015 11:03

Mai multe tratamente inovative vor fi introduse pentru pacientii cu boli infectioase, printre care si hepatita C, HIV/SIDA, in urma aplicarii unui ordin de ministru care se afla in dezbatere publica pana pe 2 aprilie.

CNAS: Nereguli in farmacii, in urma controalelor de la sfarsitul lui 2014

25 Martie 2015 17:18

Controalele facute la aproape 60% dintre farmacii, la sfarsitul lui 2014, au scos la iveala mai multe nereguli, printre care lipsa unor medicamentele compensate si gratuite, dar si produse neaduse la timp, desi potrivit contractului cu CNAS sunt obligate sa le asigure.

Se schimba pretul medicamentelor compensate. Cum va arata noul CaNaMed

20 Martie 2015 14:59

Ministerul Sanatatii pregateste o noua schimbare in piata farmaceutica: de la 1 aprilie, va intra in vigoare noul Catalog National al medicamentelor (CaNaMed), valabil timp de trei luni, insa in aceasta perioada, se doreste introducerea unui CaNaMed intermediar, care sa aduca la zi preturile medicamentelor calculate la cursul euro.

Codeina, contraindicata copiilor sub 12 ani

17 Martie 2015 12:43

Medicamentele impotriva tusei sau a racelii care contin codeina sunt contraindicate copiilor sub 12 ani si nu sunt recomandate adolescentilor cu probleme respiratorii, a anuntat Agentia Europeana a Medicamentului (EMA),

Congresul National al Studentilor Farmacisti din Romania va avea loc intre 1 si 4 aprilie, la Cluj

16 Martie 2015 17:28

In perioada 1 - 4 aprilie va avea loc al XIII-lea Congres National al Studentilor Farmacisti din Romania, la Cluj-Napoca, eveniment la care sunt asteptati in jur de 400 de participanti.

Anunturi joburi
Anunturi