Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Farm. Clara Popescu: Pierderi de 10-30% in farmacii, dupa introducerea noului CaNaMED

14 Iulie 2015 11:25

Noul Catalog National al Medicamentelor (CaNaMED), intrat in vigoare la 1 iulie 2015, duce la pierderi pentru farmacii estimate intre 10 si 30% din valoare stocului existent, facand ca farmaciile din mediul rural si cele independente sa isi inghete activitatea, a declarat pentru PaginaFarmacistilor.ro vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Romania (CFR) farm. Clara Popescu.

Medicament pe baza de progesteron, eficient impotriva cancerului mamar

13 Iulie 2015 09:41

Un medicament pe baza de progesteron, ieftin si fara efecte adverse, ar putea trata jumatate din cazurile de cancer mamar, potrivit unui studiu publicat in revista Nature si realizat de cercetatorii de la Universitatea din Adelaide, Australia, si de la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie.

Un medicament nou impotriva cancerului pulmonar, administrat gratuit in Marea Britanie

01 Iulie 2015 14:01

Un nou medicament revolutionar impotriva cancerului pulmonar, Nivolumab, care invata organismul pacientilor sa depisteze si sa distruga celulele canceroase, dubland sansele de supravietuire ale bolnavilor, este administrat gratuit in Marea Britanie.

Economii de 100 de milioane de lei in luna mai, dupa introducerea cardului de sanatate

23 Iunie 2015 09:45

Numarul serviciilor medicale raportate in mai, prima luna de utilizare a cardului national de sanatate, a scazut semnificativ si, implicit, s-au redus cheltuielile cu 100 de milioane de lei.

Noile preturi la medicamente, aprobate de la 1 iulie

19 Iunie 2015 13:29

Cataloagele cu noile preturi la medicamente vor intra in vigoare incepand de la 1 iulie, a declarat seful Directiei Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Ministerul Sanatatii, Mihaela Udrea.

Au inceput inscrierile pentru admiterea la Universitatile de Medicina si Farmacie din tara

13 Iulie 2015 13:54

Incepand de astazi, 13 iulie, universitatile de medicina din tara au inceput inscrierile pentru admiterea la facultate, programata pe 22 iulie. Candidatii se pot inscrie pana pe 17 iulie, in cazul unor universitati, si pana pe 20 iulie, in cazul altora.

Tucmeanu (MS): Persoanele seropozitive nu vor ramane fara medicamente

02 Iulie 2015 14:47

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alin Tucmeanu, a dat asigurari, la o dezbatere privind situatia persoanelor seropozitive din Romania, ca acestea nu vor ramane niciodata fara tratament, scrie Agerpres.

Un alergolog timisorean lucreaza la un vaccin impotriva alergiei la ambrozie

30 Iunie 2015 17:40

Alergia la ambrozie ar putea fi tratata cu un vaccin revolutionar, aflat in faza studiilor de laborator si de testare, la care lucreaza prof. univ. dr. Carmen Bunu de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Timisoara, impreuna cu o echipa de alergologi din Viena.

Banicioiu: De la 1 iulie, Romania trece la cel mai mic pret european al medicamentelor

23 Iunie 2015 09:43

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat luni ca Romania va trece de la 1 iulie la cel mai mic pret european al medicamentelor, noile preturi fiind deja cunoscute in domeniul sanitar.

Peste 20 de milioane de medicamente contrafacute, confiscate de politia internatinala

19 Iunie 2015 09:36

Peste 20 de milioane de medicamente contrafacute au fost confiscate in cursul lunii iunie intr-o vasta operatiune de politie care a implicat 115 tari, a anuntat Interpol, dupa mai multe operatiuni similare efectuate in anii precedenti.

Anunturi joburi
Anunturi