• Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

CNAS a aprobat deja 49 de dosare pentru tratamentul cu molecule noi

17 Iulie 2014 17:46

Numai in primele doua saptamani ale lunii iulie, au fost aprobate 49 de dosare pentru tratamentul cu molecule noi, conform unui comunicat al CNAS.

Revizuirea bianuala a preturilor de referinta a medicamentelor, in Strategia Nationala de Sanatate

16 Iulie 2014 09:15

Revizuirea bianuala a preturilor de referinta ale medicamentelor, monitorizarea comportamentului de prescriere al medicilor si campanii privind utilizarea medicamentelor generice sunt cateva din prevederile Strategiei Nationale de Sanatate 2014 - 2020, lansata in dezbatere publica, conform Mediafax.

Medicamentul contra dependentei de alcool obtine recomandarea Institutului NICE din Marea Britanie

11 Iulie 2014 13:02

Un medicament indicat pentru reducerea consumului de alcool la pacientii adulti cu dependenta de alcool, care mentin un nivel ridicat al consumului de alcool (nalmefen) a obtinut recomandarea Institutului National pentru Sanatate si Excelenta Clinica din Marea Britanie (NICE)

Colegiul Farmacistilor colaboreaza cu Ministerul Sanatatii privind reforma in sistem

10 Iulie 2014 13:23

CFR si MS au avut o intalnire de lucru, in care s-au stabilit termenii de colaborare pe temen lung dintre cele doua parti in vederea realizarii reformei in sanatate si in special pentru asigurarea unor servicii farmaceutice de calitate in interesul pacientilor.

Cresc veniturile industriei de biotehnologie, dar stagneaza cercetarea si dezvoltarea de noi produse

07 Iulie 2014 14:23

O mare parte din evolutia industriei biotehologiei a fost generata de un grup restrans de companii in faza comerciala, fapt care pune o presiune in plus pe restul industriei pentru a obtine o mai mare eficienta in dezvoltarea de medicamente noi, se arata in cel de-al 28-lea raport anual EY referitor la industria de biotehnologie

(P) Viata soferilor este mult mai usoara cu aplicatia Auto.ro!

16 Iulie 2014 16:15

Dezvoltata continuu de o echipa de profesionisti, aplicatia ofera numeroase facilitati pentru utilizatori si vine in intampinarea nevoilor pe care soferii le pot avea.

Farmacistii de spital cer Ministerului Sanatatii legiferarea activitatii farmaciei de spital

15 Iulie 2014 11:31

Reprezentantii Asociatia Nationala a Farmacistilor de Spital (ANFSR) s-au intalnit cu secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Francisk Iulian Chiriac, pe tema legiferarii activitatii farmaciei de spital. S-a decis sa se formeze un grup de lucru al farmacistilor de spital in dialogul cu autoritatile.

Dragos Damian (APMGR): Taxa clawback a ajuns la 35% din pretul unui medicament

10 Iulie 2014 14:12

Taxa clawback reprezinta 35% din pretul unui medicament, conform presedintelui Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania, Dragos Damian. In conditiile in care taxa se calculeaza respectandu-se acelasi coeficient de aplicare pentru toate medicamentele, producatorii au fost nevoiti sa scoata de pe piata 1332 de medicamente, dinc are mai mult de jumatate costau mai putin de 50 de lei.

Admitere UMF 2014: Intocmirea dosarului, datele inscrierilor si ale examenelor, locuri disponibile

08 Iulie 2014 16:17

Universitatile de Medicina si Farmacie din tara organizeaza in aceasta luna examenul de admitere la facultate. Centrele universitare Bucuresti, Timisoara, Iasi, Targu Mures, Cluj-Napoca asteapta absolventii de liceu sa se inscrie la examenul de admitere care va avea loc intre 22-25 iulie. Cumulat, cele cinci universitati scot la concurs aproape 6.300 de locuri.

Savu (ANMDM): Doar 30-40 de molecule noi, din cele 160, ar putea intra pe lista de compensate

03 Iulie 2014 15:10

Aproximativ 30-40 de molecule noi se vor afla pe lista de medicamente gratuite si compensate, lista ce va fi evaluata din nou incepand de saptamana viitoare si finalizata la toamna, conform lui Maruius Savu

Anunturi joburi
Anunturi