Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Cardul de sanatate, implementat de la 1 mai. Asiguratii pot primi servicii si in lipsa lui

05 Mai 2015 09:24

Asiguratii care nu pot prezenta sau utiliza cardul de sanatate vor beneficia de servicii medicale si medicamente, din 1 mai, cand intra in vigoare cardul de sanatate, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Pfizer lanseaza o competitie pentru granturi in domeniul bolilor cardiovasculare

28 Aprilie 2015 13:13

Compania Pfizer anunta lansarea unui program de acordare de granturi pe care aceasta il va finanta cu scopul de a sprijini proiectele de cercetare in bolile cardiovasculare.

Comertul paralel de medicamente, in tara noastra, se ridica la 600 de milioane de euro

23 Aprilie 2015 17:03

Comertul paralel de medicamente, in Romania, a ajuns, in prezent, la o valoare de 600 milioane de euro, aceasta suma reprezentand 20% din piata de medicamente, a precizat directorul executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu.

MS cere expertiza Comisiei Europene pentru un calcul nou la pretul medicamentelor

22 Aprilie 2015 14:09

Ministerul Sanatatii a cerut expertiza din partea Comisiei Europene pentru a elabora o noua metodologie de calcul a preturilor la medicamente.

Un tratament anti-leucemie ar putea da rezultate si impotriva cancerului de pancreas

16 Aprilie 2015 15:04

Un tratament folosit pentru a trata leucemiile si limfoamele ar putea eficientiza, de asemenea, chimioterapiile menite sa combata cancerul de pancreas.

In curand vor fi introduse 45 de molecule noi pe baza contractelor cost-volum

28 Aprilie 2015 16:09

Prin contractele cost-volum, Ministerul Sanatatii va introduce, din mai sau iunie, 45 de molecule pentru care s-au emis decizii si alte 68, in contestatii, ce vizeaza afectiuni oncologice, diabet sau boli infectioase, a spus secretarul de stat in Ministerul Sanatatii (MS), Alin Tucmeanu.

APMGR: Pentru a evita colapsul, cerem MS sa recalculeze pretul la medicamente

24 Aprilie 2015 12:00

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) solicita Ministerului Sanatatii (MS) recalcularea pretului la medicamente generice, in acord cu recomandarea Consiliului Concurentei de a nu se aplica referentierea permanenta de 65% din pretul inovativului corespunzator.

Contractul cost-volum pentru tratamentul hepatitei ar putea fi semnat in luna mai

22 Aprilie 2015 14:46

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, a declarat ca in luna mai va fi semnat contract cost-volum pentru tratamentul hepatitei, insa acest lucru nu inseamna ca pacientii vor beneficia de tratament imediat dupa semnarea acordului.

Ciurchea (CNAS): Au fost activate aproximativ 4 milioane de carduri de sanatate

21 Aprilie 2015 12:59

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, a afirmat ca incepand de la 1 mai serviciile de sanatate vor fi decontate de Casa doar pe baza cardului de sanatate, pana in prezent fiind validate aproximativ 4 milioane de carduri din cele 14 milioane tiparite

Studiu: Un nou tratament impotriva Alzheimer, testat pe animale

16 Aprilie 2015 13:29

Blocarea anumitor celule ale sistemului imunitar care distrug arginina din creier, un nutrient esential al acestuia, a oprit formarea de placi de proteine caracteristica bolii Alzheimer.

Ultimele job-uri publicate:

Farmacist(ă) pentru Germania

In Germania - Bundesweit, postat la 17 Iunie 2015

Farmacist

In Romania - Targoviste, postat la 10 Iunie 2015

Anunturi