Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Pharma Forum Arad: Noutati legate de medicamente

30 Octombrie 2015 15:36

Farmacistii si asistentii de farmacie sunt asteptati in perioada 4-5 noiembrie la Pharma Forum Arad, eveniment organizat de Pharma Business Services sub auspiciile Colegiului Farmacistilor din Romania (CFR).

Tratamentul fara interferon a fost introdus pe lista medicamentelor gratuite

20 Octombrie 2015 14:56

Guvernul a decis introducerea unor noi molecule in lista medicamentelor compensate si gratuite, printre care si cele pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si a cirozei hepatice C, care astfel vor putea fi acordate bolnavilor cu stadiu de fibroza F4.

Rezidentiat 2015: 152 de locuri scoase la concurs pentru Farmacie

09 Octombrie 2015 13:28

Ministerul Sanatatii a stabilit conditiile in care se va desfasura anul acesta concursul de intrare in Rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Astfel, vor fi scoase la concurs 152 de locuri pentru farmacie.

Noutati in domeniul farma, in perioada 28-29 octombrie, la Bucuresti

08 Octombrie 2015 10:12

SARTOROM in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti, organizeaza in perioada 28-29 octombrie la Facultatea de Farmacie Bucuresti, seminarul „Solutii si Inovatii pentru Industria Farmaceutica”.

Galaseanu (ARPIM): Bugetul alocat medicamentelor este cu mult sub nevoile pacientilor romani

29 Octombrie 2015 07:21

ARPIM atrage atentia asupra faptului ca ultima rectificare bugetara, desi una pozitiva, nu a adus niciun ban in plus la bugetul medicamentelor, astfel incat, producatorii de medicamente sunt obligati sa sustina integral tratamentul pentru tot ceea ce depaseste bugetul de stat, "fixat la nivelul consumului din anul 2011".

Un studiu clinic va testa eficacitatea aspirinei impotriva cancerului

26 Octombrie 2015 07:26

Cel mai amplu studiu clinic menit sa testeze eficacitatea aspirinei in stoparea sau intarzierea recidivei cancerului a fost lansat in Marea Britanie.

Ciurchea (CNAS): Romania, prin introducerea medicamentelor de ultima generatie, le are pe absolut toate pe piata

16 Octombrie 2015 17:25

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat ca prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultima generatie, Romania se poate lauda ca are absolut toate medicamentele pe piata si doar putine state au reusit o asemenea performant.

Medicament contra cancerului de piele, aprobat in procedura accelerata in Marea Britanie

09 Octombrie 2015 09:31

Pembrolizumab, un medicament eficient impotriva cancerului de piele in stadii avansate, va fi disponibil in curand in Sistemul national de sanatate (NHS) din Marea Britanie, in urma unei proceduri de aprobare accelerata.

CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fara interferon

06 Octombrie 2015 15:05

In data de 1 octombrie 2015, CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si cirozei hepatice C, in baza caruia vor beneficia de tratament pacientii cu stadiul de fibroza F4.

Anunturi joburi
Anunturi