Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

(P) Feminella®Hereditum® – un nou tratament in combaterea mastitei

01 Ianuarie 2016 21:12

Probioticul, Feminella® Hereditum® amelioreaza durerea asociata mastitei permitand mamei sa continue alaptarea nou-nascutului cu toate beneficiile pentru sanatate atat pentru mama, cat si pentru bebelus.

Fara publicitate la medicamente in programele radio si TV

16 Decembrie 2015 10:49

Medicamentele ce se elibereaza cu reteta nu vor mai aparea in reclamele difuzate la radio si TV. Se evita astfel automedicatia pacientilor care poate duce la complicatii grave de sanatate.

Bacterie rezistenta la toate antibioticele prezenta la un pacient danez

08 Decembrie 2015 10:36

Bacteria, capabila sa reziste la toate antibioticele, este o tulpina de E.coli (sau colibacil) si a devenit "invulnerabila" in urma unei mutatii a genei MCR-1, potrivit cercetatorilor de la Universitatea tehnica daneza din Copenhaga.

UP-DATE: Dr. Patriciu Achimas-Cadariu, noul Ministru al Sanatatii

16 Noiembrie 2015 09:32

Nominalizarea pentru Ministerul Sanatatii trimisa Parlamentului de catre prim-ministrul desemnat Dacian Ciolos este conferentiarul universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, in prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, informeaza un comunicat de presa al Guvernului.

Medicament imuno-oncologic premiat

11 Noiembrie 2015 13:16

Medicamentul (nivolumab) a primit de curand Premiul Galien Prix USA 2015 pentru "Cel mai bun Produs Biotehnologic." Distinctia recunoaste inovatia aplicata de compania producatoare in descoperirea si dezvoltarea inhibitorului PD-1 (nivolumab), pentru tratamentul melanomului avansat si a cancerului pulmonar scuamos altul decat cel cu celule mici. Este al doilea premiu Prix Galien USA acordat portofoliului imuno-oncologic ce apartine aceluiasi producator.

Colegiul Farmacistilor: Publicitatea la medicamente, in esenta ei, urmareste doar scopuri comerciale

16 Decembrie 2015 14:37

Colegiul Farmacistilor apreciaza ca legea este in interesul exclusiv al pacientilor, pentru o utilizare judicioasa a medicamentelor si a resurselor din sistemul de sanatate, pentru cresterea calitatii serviciilor profesionale ale medicului si farmacistului, concurenta urmand sa fie bazata, in principal, pe criterii profesionale si nu pe criterii comerciale.

Centru Avansat de Cercetari Medicale si Farmaceutice, unic in Romania

11 Decembrie 2015 09:48

Aparatura centrului este si ea unica in tara noastra, este vorba de echipamente de proteomica, de genomica, de imunologie celulara si o banca de probe si tesuturi

Medicament ce prelungeste viata, in curand testat pe oameni

07 Decembrie 2015 13:11

Metformina ar putea prelungi speranta de viata, dar ar putea fi eficient si in tratarea maladiilor parkinson si Alzheimer.

Bilant admitere rezidentiat: 1.875 de candidati

12 Noiembrie 2015 16:10

Un numar de 1.875 de candidati s-au inscris la concursul pentru admiterea in rezidentiat la UMF "Carol Davila" din Bucuresti in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, examen care va avea loc duminica si este organizat de Ministerul Sanatatii - informeaza Agerpres. Din totalul celor 1.875 de candidati, 1.520 s-au inscris la medicina, 211 la medicina dentara si 144 la farmacie.

Doua noi optiuni de tratament al pacientilor diagnosticati cu cancer al sangelui

05 Noiembrie 2015 15:10

Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) din cadrul Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) a acordat avize pozitive pentru doua noi tratamente pentru cancerul de sange.

Anunturi joburi
Anunturi