Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Simpozioane de informare si training dedicate farmacistilor

16 Februarie 2016 16:19

Primul simpozion se va organiza pe 17 februarie la Hotel Intercontinental, Bucuresti.

Studiu: Pilula contraceptiva nu produce malformatii congentitale

07 Ianuarie 2016 15:36

Cercetatorii au descoperit ca acei copii nascuti din mame care au continuat sa ia pilula contraceptiva dupa inceputul sarcinii nu au avut un risc mai mare de malformatii congenitale decat cei nascuti din mame care nu au luat pilula sau au intrerupt administrarea acesteia inainte de a deveni gravide.

Colegiul Farmacistilor: Publicitatea la medicamente, in esenta ei, urmareste doar scopuri comerciale

16 Decembrie 2015 14:37

Colegiul Farmacistilor apreciaza ca legea este in interesul exclusiv al pacientilor, pentru o utilizare judicioasa a medicamentelor si a resurselor din sistemul de sanatate, pentru cresterea calitatii serviciilor profesionale ale medicului si farmacistului, concurenta urmand sa fie bazata, in principal, pe criterii profesionale si nu pe criterii comerciale.

Centru Avansat de Cercetari Medicale si Farmaceutice, unic in Romania

11 Decembrie 2015 09:48

Aparatura centrului este si ea unica in tara noastra, este vorba de echipamente de proteomica, de genomica, de imunologie celulara si o banca de probe si tesuturi

Medicament ce prelungeste viata, in curand testat pe oameni

07 Decembrie 2015 13:11

Metformina ar putea prelungi speranta de viata, dar ar putea fi eficient si in tratarea maladiilor parkinson si Alzheimer.

(P) Monitorizare si siguranta in farmacii cu sisteme de supraveghere video

10 Februarie 2016 15:12

Unele farmacii cu program non stop aleg sa isi desfasoare activitatea pe timp de noapte prin comunicarea cu clientii prin usi inchise si folosirea unui ghiseu. In aceste cazuri amplasare unei camere video exterioara care sa monitorizeze ghiseul in permanenta este o modalitate excelenta de a urma orice neregularitati.

(P) Feminella®Hereditum® – un nou tratament in combaterea mastitei

01 Ianuarie 2016 21:12

Probioticul, Feminella® Hereditum® amelioreaza durerea asociata mastitei permitand mamei sa continue alaptarea nou-nascutului cu toate beneficiile pentru sanatate atat pentru mama, cat si pentru bebelus.

Fara publicitate la medicamente in programele radio si TV

16 Decembrie 2015 10:49

Medicamentele ce se elibereaza cu reteta nu vor mai aparea in reclamele difuzate la radio si TV. Se evita astfel automedicatia pacientilor care poate duce la complicatii grave de sanatate.

Bacterie rezistenta la toate antibioticele prezenta la un pacient danez

08 Decembrie 2015 10:36

Bacteria, capabila sa reziste la toate antibioticele, este o tulpina de E.coli (sau colibacil) si a devenit "invulnerabila" in urma unei mutatii a genei MCR-1, potrivit cercetatorilor de la Universitatea tehnica daneza din Copenhaga.

UP-DATE: Dr. Patriciu Achimas-Cadariu, noul Ministru al Sanatatii

16 Noiembrie 2015 09:32

Nominalizarea pentru Ministerul Sanatatii trimisa Parlamentului de catre prim-ministrul desemnat Dacian Ciolos este conferentiarul universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, in prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, informeaza un comunicat de presa al Guvernului.

Anunturi joburi
Anunturi