Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Bacterie rezistenta la toate antibioticele prezenta la un pacient danez

08 Decembrie 2015 10:36

Bacteria, capabila sa reziste la toate antibioticele, este o tulpina de E.coli (sau colibacil) si a devenit "invulnerabila" in urma unei mutatii a genei MCR-1, potrivit cercetatorilor de la Universitatea tehnica daneza din Copenhaga.

UP-DATE: Dr. Patriciu Achimas-Cadariu, noul Ministru al Sanatatii

16 Noiembrie 2015 09:32

Nominalizarea pentru Ministerul Sanatatii trimisa Parlamentului de catre prim-ministrul desemnat Dacian Ciolos este conferentiarul universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, in prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, informeaza un comunicat de presa al Guvernului.

Medicament imuno-oncologic premiat

11 Noiembrie 2015 13:16

Medicamentul (nivolumab) a primit de curand Premiul Galien Prix USA 2015 pentru "Cel mai bun Produs Biotehnologic." Distinctia recunoaste inovatia aplicata de compania producatoare in descoperirea si dezvoltarea inhibitorului PD-1 (nivolumab), pentru tratamentul melanomului avansat si a cancerului pulmonar scuamos altul decat cel cu celule mici. Este al doilea premiu Prix Galien USA acordat portofoliului imuno-oncologic ce apartine aceluiasi producator.

Fonduri de 3 milioane de lei, pentru sustinerea programului privind reducerea tuberculozei

03 Noiembrie 2015 15:13

Guvernul a aprobat plata a trei milioane de lei pentru TVA aferent medicamentelor si lucrurilor necesare achizitionate in cadrul Programului privind reducerea tuberculozei in Romania, potrivit unui proiect de lege adoptat astazi, 3 noiembrie.

Galaseanu (ARPIM): Bugetul alocat medicamentelor este cu mult sub nevoile pacientilor romani

29 Octombrie 2015 07:21

ARPIM atrage atentia asupra faptului ca ultima rectificare bugetara, desi una pozitiva, nu a adus niciun ban in plus la bugetul medicamentelor, astfel incat, producatorii de medicamente sunt obligati sa sustina integral tratamentul pentru tot ceea ce depaseste bugetul de stat, "fixat la nivelul consumului din anul 2011".

Medicament ce prelungeste viata, in curand testat pe oameni

07 Decembrie 2015 13:11

Metformina ar putea prelungi speranta de viata, dar ar putea fi eficient si in tratarea maladiilor parkinson si Alzheimer.

Bilant admitere rezidentiat: 1.875 de candidati

12 Noiembrie 2015 16:10

Un numar de 1.875 de candidati s-au inscris la concursul pentru admiterea in rezidentiat la UMF "Carol Davila" din Bucuresti in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, examen care va avea loc duminica si este organizat de Ministerul Sanatatii - informeaza Agerpres. Din totalul celor 1.875 de candidati, 1.520 s-au inscris la medicina, 211 la medicina dentara si 144 la farmacie.

Doua noi optiuni de tratament al pacientilor diagnosticati cu cancer al sangelui

05 Noiembrie 2015 15:10

Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) din cadrul Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) a acordat avize pozitive pentru doua noi tratamente pentru cancerul de sange.

Pharma Forum Arad: Noutati legate de medicamente

30 Octombrie 2015 15:36

Farmacistii si asistentii de farmacie sunt asteptati in perioada 4-5 noiembrie la Pharma Forum Arad, eveniment organizat de Pharma Business Services sub auspiciile Colegiului Farmacistilor din Romania (CFR).

Anunturi joburi
Anunturi