Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

APMGR respinge modificarea politicii de preturi dupa depasirea termenului de aplicare

18 Martie 2016 14:13

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) solicita Ministerului Sanatatii aplicarea imediata a reglementarilor in vigoare in materia aprobarii preturilor la medicamente

Asociatia anunta totodata ca a propus Ministerului Sanatatii schimbarea completa a politicii de calcul a pretului la medicamente

ARPIM: Salvarea medicamentelor doar prin metoda noua de calcul a pretului

08 Martie 2016 00:07

ARPIM sustine ca articolul 8.1 inclus in metodologia actuala de calcul al pretului la medicamente care presupune referentierea pretului medicamentelor originale la medicamentele generice are consecinte negative majore asupra disponibilitatii medicamentelor pe piata romanesca.

"Neurostatinele" pot preveni degenerarea celulelor nervoase

17 Februarie 2016 16:24

Studii preclinice efectuate de cercetatori din Marea Britanie, Suedia si Olanda arata ca medicamentul bexaroten pare sa functioneze ca un "neurostatin", prevenind degenerarea celulelor nervoase intr-un model de boala Alzheimer (AD).

(P) Monitorizare si siguranta in farmacii cu sisteme de supraveghere video

10 Februarie 2016 15:12

Unele farmacii cu program non stop aleg sa isi desfasoare activitatea pe timp de noapte prin comunicarea cu clientii prin usi inchise si folosirea unui ghiseu. In aceste cazuri amplasare unei camere video exterioara care sa monitorizeze ghiseul in permanenta este o modalitate excelenta de a urma orice neregularitati.

(P) Feminella®Hereditum® – un nou tratament in combaterea mastitei

01 Ianuarie 2016 21:12

Probioticul, Feminella® Hereditum® amelioreaza durerea asociata mastitei permitand mamei sa continue alaptarea nou-nascutului cu toate beneficiile pentru sanatate atat pentru mama, cat si pentru bebelus.

Pretul medicamentelor si modul de calcul al acestora dezbatute la MS

17 Martie 2016 14:23

Ministerul sanatatii organizeaza in data de 21 martie 2016, o dezbatere publica privind aprobarea preturilor la medicamente, modul de calcul al acestora si reforma in domeniul sanatatii.

(P) Imunitatea si alergiile

27 Februarie 2016 09:54

Fiecare om are o imunitate naturala ce poate face fata la actiunea diferitilor daunatori, aceasta cu timpul poate fi afectata ducand la un dezechilibru al intregului organism. Alergia este o reactie anormala, disproportionata, exagerata si excesiva a sistemului imunitar al unui organism, fata de antigene exogene (care sunt bine tolerate de subiectii normali) ce produc lezarea tesuturilor sanatoase.

Simpozioane de informare si training dedicate farmacistilor

16 Februarie 2016 16:19

Primul simpozion se va organiza pe 17 februarie la Hotel Intercontinental, Bucuresti.

Studiu: Pilula contraceptiva nu produce malformatii congentitale

07 Ianuarie 2016 15:36

Cercetatorii au descoperit ca acei copii nascuti din mame care au continuat sa ia pilula contraceptiva dupa inceputul sarcinii nu au avut un risc mai mare de malformatii congenitale decat cei nascuti din mame care nu au luat pilula sau au intrerupt administrarea acesteia inainte de a deveni gravide.

Colegiul Farmacistilor: Publicitatea la medicamente, in esenta ei, urmareste doar scopuri comerciale

16 Decembrie 2015 14:37

Colegiul Farmacistilor apreciaza ca legea este in interesul exclusiv al pacientilor, pentru o utilizare judicioasa a medicamentelor si a resurselor din sistemul de sanatate, pentru cresterea calitatii serviciilor profesionale ale medicului si farmacistului, concurenta urmand sa fie bazata, in principal, pe criterii profesionale si nu pe criterii comerciale.

Anunturi joburi
Anunturi