Legea farmaciei, modificata. Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Legea farmaciei, modificata

Legea farmaciei, modificata
09 Aprilie 2009 16:35
Autorizatiile necesare farmaciilor si drogheriilor din mediul rural vor fi mai mici. Aceasta este o prevedere a noului proiect de lege, adoptat de Senat, dupa cum informeaza AGERPRES.

Amendamentele aduse Legii farmaciei prevad modificarea taxelor pentru emiterea autorizatiei de functionare in vederea infiintarii de farmacii la sate, de la 1.500 de lei, cat dorea Guvernul, la 150 de lei. Taxa pentru infiintarea unei oficine locale de distributie a fost modificata de la 150 de lei la 100 de lei, iar pentru infiintarea de drogherii in mediul rural taxa a fost diminuata de la 1.000 de lei la 50 de lei.

Conform amendamentelor, taxele pentru emiterea unei noi autorizatii in cazul preschimbarii sau pierderii autorizatiei de functionare a farmaciei sau drogheriei in mediul rural au fost diminuate de la 500 de lei la 50 de lei. Pentru orice alta modificare inscrisa pe autorizatia de functionare a farmaciei sau drogheriei ar urma sa se perceapa nu o taxa de 500 de lei, ci una de 50 de lei.

Un alt amendament aprobat prevede ca farmacistul-sef care conduce o farmacie comunitara este obligat sa efectueze cursuri anuale de educatie farmaceutica continua organizate sau acreditate de Colegiul Farmacistilor din Romania.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 84 de voturi favorabile si doua abtineri de catre Senat. Senatul reprezinta prima Camera sesizata.

Guvernul a aprobat, pe 4 martie, un proiect de lege privind modificarea Legii farmaciei, prin care se elimina criteriul demografic pentru mediul rural, ceea ce faciliteaza infiintarea de unitati farmaceutice la sate, si este redus numarul institutiilor implicate in procedura de autorizare.

Proiectul initiat de Guvern elimina si prevederile care presupun implicarea Colegiului Farmacistilor atat in inspectii, cat si in eliberarea avizului de oportunitate si pe cele referitoare la aprobarea tacita a infiintarii drogheriilor, deoarece ar putea duce la functionarea unor unitati farmaceutice fara indeplinirea conditiilor legale a caror indeplinire este verificata prin inspectie.
2510 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.