Asistentii de farmacie se pregatesc in Scolile Sanitare din Romania si Bulgaria. Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Asistentii de farmacie se pregatesc in Scolile Sanitare din Romania si Bulgaria

Asistentii de farmacie se pregatesc in Scolile Sanitare din Romania si Bulgaria
26 August 2010 14:40
Meseria de asistent de farmacie poate fi invatata doar in Scolile Sanitare Postliceale din Romania si Bulgaria. Cel putin asa sustin reprezentantii Scolii Sanitare Postliceale "Carol Davila" din Capitala, unitate medicala unde se pregatesc atat asistentii medicali generalisti cat si asistentii de farmacie.

Anual, aproximativ 200 de persoane se specializeaza pe asistenta de farmacie la Scoala Sanitara "Carol Davila".

"Profesia de asistent de farmacie este deosebita de cea de asistent medical generalist. Asistentul medical de farmacie este un om care lucreaza fie intr-o farmacie de stat, fie intr-o unitate care face parte dintr-un lant de farmacii. Asistentul de farmacie este acel om care lucreaza cu medicamente, dar da si unele informatii pacientilor care vin in farmacie", a declarat Florica Vasilescu, director de studii la Scoala Sanitara Postliceala "Carol Davila" din Bucuresti.

Profesorii din cadrul unitatii de invatamant precizeaza ca dupa ce termina cursurile, putine persoane aleg sa profeseze in farmaciile din strainatate.

"Inafara sunt mai putine cereri de asistent medical de farmacie, asta pentru ca in alte tari nu exista asistent medical de farmacie ci doar profesia de asistent medical. Practic, cei care pararesc tara pleaca sa lucreze in farmacii dupa ce au obtinut diploma de asistent medical", a mai precizat Florica Vasilescu.

Autor: Oana Ciornia
5420 vizualizari
George Miclaus 27 August 2010 21:38

Asistent de farmacie e o ramasita a mostenirii comuniste pe care noi farmacistii, slabi ca de obicei, nu am reusit s-o inlaturam.

Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.