Ancheta interna la Novartis dupa acuzatiile de coruptie in presa chineza. Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Ancheta interna la Novartis dupa acuzatiile de coruptie in presa chineza

Ancheta interna la Novartis dupa acuzatiile de coruptie in presa chineza
18 Septembrie 2013 23:53
FOTO: imt.ie

Compania farmaceutica elvetiana Novartis a deschis o ancheta interna ca urmare a acuzatiilor de coruptie lansate in presa chineza, care se refereau la Alcon, filiala sa specializata in oftalmologie, informeza Agerpres, citand un comunicat al companiei.

"Alcon nu tolereaza activitatile care nu sunt conforme legilor si reglementarilor in pietele unde operam", a indicat grupul intr-un comunicat, precizand ca 'societatea lanseaza o ancheta interna ori de cate ori ia cunostinta despre cea mai mica acuzatie.'

Potrivit cotidianului chinez 21st Century Business Herald, Alcon ar fi propus mita medicilor in aproape 200 de spitale in China.

Ziarul, care se refera la un informator citat sub numele 'Zorro', informeaza ca Alcon ar fi recurs la un intermediar pentru a propune medicilor fonduri, calificate drept 'cheltuieli de cercetare' pentru studii postclinice si pentru implanturi oculare care nu avut loc niciodata.

Grupul farmaceutic elvetian a precizat ca ia masuri de corectie rapid atunci cand sunt identificate comportamente nepotrivite.

Acuzatiile de coruptie impotriva grupurilor farmaceutice s-au multiplicat in cursul ultimelor luni.

Autoritatile chineze au acuzat in special grupul britanic GlaxoSmithKline ca a varsat mite in acesti ultimi ani functionarilor, firmelor din sectorul farmaceutic, precum si spitalelor si medicilor pentru a-si spori vanzarile in China.

Peste 500 de milioane de dolari ar fi fost varsati astfel prin intermediul agentiilor de voiaj si proiecte de sponsorizare, potrivit politiei.

In august, autoritatile chineze deschisesera o ancheta impotriva grupului francez Sanofi, ca urmare a acuzatiilor de coruptie, de asemenea publicate in 21 st Century Business Herald.AGERPRES/AS - editor: Lilia Traci)

1414 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.