3 noi farmacii cu program de noapte, in Galati. Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

3 noi farmacii cu program de noapte, in Galati

3 noi farmacii cu program de noapte, in Galati
29 Iunie 2011 15:33
FOTO: pharmacytechnicianhq.com

Incepand cu luna iulie, in Galati vor functiona trei noi farmacii cu program de noapte. Decizia a fost luata de catre Biroul Executiv al Consiliului Colegiului Farmacistilor din judetul Galati, care a convocat, la solicitarea autoritatilor locale, Adunarea Generala Extraordinara.

In Galati mai exista o farmacie cu program non-stop, insa autoritatile locale sustin ca o singura unitate nu poate furniza medicamente tuturor galatenilor.

Drept urmare, "s-a convenit ca permanenta sa fie asigurata in trei zone diferite ale orasului Galati. Pentru zona - Tiglina 1,2,3,4 si Cartierul Dunarea, permanenta va fi asigurata ca si pana in prezent, de catre Farmacia Hygeia", sustine farm. Florina Bonifate, presedintele Colegiului Farmacistilor din Galati.

In plus, asistenta cu medicamente in regim de urgenta (sambata, duminica, sarbatorile legale precum si pe timpul noptii) va fi asigurata si de catre urmatoarele farmacii:

  • in zona - Mazepa 1,2, zona centrala pana la Bariera Traian, Port, Piata Centrala - Farmacia Myosotis (Str. Domneasca nr. 11);
  • in zona - Cartier Siderurgistilor Vest, Micro 13b, 38,39,40 – Farmacia Flavipet (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 4).

Printre problemele care au impiedicat pana acum functionarea altor farmacii in regim de permanenta, sustin reprezentantii farmacistilor galateni sunt: personalul de specialitate in numar insuficient (pentru functionarea in conditiile legii fiind nevoie de minim 5 farmacisti angajati), cheltuielile suplimentare privind utilitatile, siguranta personalului, si nu in ultimul rand, adresabilitatea redusa.

Lipsa de personal impiedica functionarea unei farmacie non-stop in Tecuci

O alta unitate farmaceutica ar trebui sa asigure permanenta si in municipiul Tecuci, localitate in care momentan nu exista nicio farmacie cu program pe timpul noptii. Asta in opinia autoritatilor locale.

Din pacate, in aceasta privinta, reprezentantii farmaciilor anunta ca in oras deja functioneaza zilnic, cu program prelungit, trei farmacii - Farmacia Ana si Farmacia Ruxon, pana la ora 22.00 si Farmacia Sormed, pana la 23.00. "Astfel, din cauza lipsei personalului farmaceutic care sa permita asigurarea permanentei pe timpul noptii, reprezentantii farmaciilor tecucene au concluzionat in sedinta ca, deocamdata, in Tecuci nu se poate discuta de functionarea non-stop a unei farmacii", sustine farm. Florina Bonifate, adaugand ca situatia va fi reanalizata dupa terminarea primei promotii a Facultatii de Farmacie din Galati, incepand cu luna octombrie.

Farmacistii vor contribui la functionarea celor 3 farmacii

Functionarea celor trei farmacii in regim de permanenta va fi posibila prin contributia tuturor celor 135 de farmacisti din judetul Galati. Banii vor fi colectati de catre care Colegiul Farmacistilor.

"In functie de valoarea contractului pe care fiecare farmacist o are cu CJAS, se va stabili aceasta cotizatie", a declarat Olimpia Buzia, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Galati, citata de Agerpres.

Autor: Mirabela Viasu

9589 vizualizari
nelutu 14 Februarie 2012 15:02

am si eu nevoie de un medicament.Flixotide de 500 Diskus

paul radu 29 Decembrie 2013 14:36

unde pot gasi Valdispert zi si noapte

Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.