1.500 de farmacii, in insolventa. Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

1.500 de farmacii, in insolventa

1.500 de farmacii, in insolventa
14 Mai 2010 15:01
1.500 de farmacii din Romania sunt in insolventa. In plus, alte 400 de unitati se declara in faliment. Cel putin asa au anuntat reprezentantii farmacistilor si medicilor in cadrul Forumului Industriei Farmaceutice.

Avand in vedere situatia actuala, reprezentantii Colegiului Farmacistilor, ai asociatiilor profesionale ale producatorilor si distribuitorilor de medicamente, dar si membrii Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice acuza dezinteresul total manifestat de catre autoritatile publice.

"Credem ca e timpul ca decidentii politici sa iasa din autismul lor si sa inceapa sa vorbeasca cu noi, toti ceilalti care ne zvarcolim in hatisul masurilor ruinatoare pe care acestia le iau. In prima zi a acestei reuniuni, tema care a revenit obsedant a fost: cati oameni vor trebui sa mai moara, pana cand autoritatile se vor trezi la realitate?", anunta reprezentantii Colegiul Medicilor din Romania intr-un comunicat de presa.

CNAS acuza atitudinea necorespunzatoare a farmacistilor

Reprezentantii Casei anunta intr-un comunicat de presa ca atitudinea adoptata de reprezentantii Colegiului Farmacistilor la forum a fost una necorespunzatoare.

De altfel, pentru asigurarea necesarului de medicamente se are in vedere posibilitatea incheierii unui parteneriat pentru stabilirea unui set de masuri concrete de redresare a crizei medicamentului la nivelul anului 2010.

Forumul Industriei Farmaceutice s-a desfasurat intre 13 si 14 mai la Poiana Brasov. La eveniment au participat si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ai Parlamentului Romaniei.
2238 vizualizari
Georgescu Mirela 31 Mai 2010 10:47

CNAS da dovada de o crasa lipsa de intelegere ;marea greseala a farmaciilor s-a produs cu multi ani in urma cand farmaciile au acceptat sa crediteze sine die CNAS;contractul cu CNAS este abuziv,neconstitutional,si incalca si legea societatilor comerciale si nu numai;cand CNAS ramane fara bani "controleaza" farmaciiile fara un temei legal-legal.
nu mai profesez dar observ cu regret cum se degradeaza o profesiune liberala;in farmaciile "independente" nivelul pregatirii profesionale este cu mult mai ridicat decat in celelalte farmacii in care se practica o alta "profesie" ce nu are legatura prea mare cu juramantul hipocratic.farmacistul ,nu va mai face parte din clasa de mijloc in curand!

Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.