IRUXOL mono unguent - prospecte medicament - PaginaFarmacistilor.ro

IRUXOL mono unguent

Compozitie

Iruxol mono este un preparat enzimatic de Clostridium histolyticum continand ca substanta activa colagenaza clostridio-peptidaza A (E.C. 3.4.24.3.) si alte proteaze inrudite. 1g unguent contine mai putin de 1,2 unitati de clostridiopeptidaza A si cel putin 0,24 unitati de alte proteaze, intr-o baza lipofilica si anhidra.

Forma de prezentare

Tuburi de 10 si 20 g de Iruxol mono. A nu se lasa la indemana copiilor. A se pastra la loc uscat si rece.

Mod de actiune

Procesul de vindecare al ranilor este mult grabit daca suprafata lor este curatata de tesuturile necrozate care pot fi fixate prin bride de colagen. Colagenazele sunt singurele enzime proteolitice capabile sa actioneze asupra colagenului nativ. Actiunea sinergica a colagenazei si a celorlalte proteaze conduce la descompunerea tesuturilor necrozate ale plagii, prin aceasta realizand efectul de curatare a plagii. Iruxol mono nu actioneaza asupra epiteliului intact, tesutului de granulatie, tesuturilor celular subcutanat si muscular, asa incat tesuturile sanatoase nu sunt afectate. Iruxol mono impiedica dezvoltarea bacteriilor din plagile suprainfectate prin actiunea sa proteolitica si debridanta ce indeparteaza tesuturile necrozate, mediu propice dezvoltarii bacteriilor.

Indicatii terapeutice

Iruxol mono este indicat pentru debridarea enzi-matica a plagilor cu tesut necrozat ce afecteaza dermul si/sau hipodermul.

Contraindicatii

Iruxol mono nu trebuie utilizat la pacientii alergici la una din componente.

Reactii adverse

Iruxol mono este in general bine tolerat, rar pot aparea reactii locale ca: durere, senzatie de arsura, iritatii.

Interactiuni medicamentoase

Folosirea concomitenta a antisepticelor, metalelor grele, detergentilor, sapunului cu Iruxol mono inhiba activitatea colagenazei. Iruxol mono nu trebuie aplicat concomitent cu: tetracicline, gramicidin si tirothricin. Iruxol mono s-a dovedit a fi compatibil cu cloramfenicolul, neomicina, framicetina, bacitracina, polimixina B si macrolidele. Iruxol mono nu este stabil perioade mai lungi in prezenta umezelii.

Precautii

A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25 grade Celsius.

Mod de administrare

Pentru a garanta eficacitatea tratamentului enzimatic al plagilor cu Iruxol mono suprafata plagii trebuie sa fie suficient de umeda pe toata perioada tratamentului. Suprafata plagilor uscate trebuie umezita cu ser fiziologic, sau alte solutii bine tolerate de tesuturi - glucoza. Crustele uscate si dure trebuie inmuiate prin aplicarea unui pansament umed. Direct pe suprafata usor umezita se va aplica un strat de aproximativ 2 mm de Iruxol o data pe zi. Uneori este necesara folosirea preparatului de doua ori pe zi. In general este suficienta schimbarea pansamentului o data pe zi. O crestere a efectului se poate obtine prin aplicare unguentului de doua ori pe zi. Rezultatele tratarii ulcerului varicos cu Iruxol mono pot fi iimbunatatite prin folosirea unui bandaj elastic; de asemenea, in tulburarile circulatorii arteriale efectele tratamentului cu Iruxol mono depind si de tratamenul medicamentos corect al arteriopatiei.

6604 vizualizari
ANA 12 Septembrie 2011 11:22

va rog sa-mi spuneti daca Iruxol poate fi procurat in Romania si daca da care este modalitatea;eu am cautat in BAIA-MARE,unde locuiesc dar fara succes din pacate;va multumesc!!!

Marina 1 Martie 2014 21:51

Cum se poate comanda IRUXOL, unguent mono ?????

alexandra 21 Martie 2015 16:27

nu se gaseste iruxol in Romania numai in Spania si Italia.aici gasiti doar la cei care aduc din strainatate

Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.