ERITROMICINA ETILSUCCINAT suspensie orala - prospecte medicament - PaginaFarmacistilor.ro

ERITROMICINA ETILSUCCINAT suspensie orala

Prezentare farmaceutica

Pulbere suspendabila pentru uz oral, la copii, continand eritromicina etilsuccinat 2,4 g corespunzator la eritromicina 2 g si excipient pana la 25 g (flacon cu 23 g).

Actiune terapeutica

Preparat pentru uz pediatric, are proprietati similare cu Propionil eritromicina (vezi).

Indicatii

Aceleasi ca la Propionil eritromicina; este indicata pentru tratamentul infectiilor cu germeni sensibili la eritromicina, la copii.

Mod de administrare

Oral, 30-50 mg eritromicina/kg corp si zi, fractionat in 3-4 prize (la mese); dozele de suspensie recomandate sunt de 1 lingurita pentru fiecare 5 kg, la sugari si 1/2-1 lingurita de 3-4 ori/zi, la copii (pana la 12 ani). Suspensia se prepara adaugand in flacon apa fiarta si racita, pana la semnul de pe eticheta (care indica 60 ml), dupa care se agita 1-2 minute; o lingurita (sau o menzura a 5 ml) suspensie contine 200 mg eritromicina; suspensia se tine la rece, cel mult 4 zile.

Reactii adverse si contraindicatii

Aceleasi ca pentru Propionil eritromicina.

7143 vizualizari
Dan 20 Martie 2010 23:24

Stie cineva unde as putea gasi sa cumpar eritromicina flacoane injectabile

Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.