BETADINE ovule vaginale - prospecte medicament - PaginaFarmacistilor.ro

BETADINE ovule vaginale

Compozitie

Fiecare ovul contine 200 mg de polivinil-pirolidona (PVP-iodine complex).

Indicatii

Vaginite acute si cronice, infectii mixte, specifice si nespecifice (Gardnerella, Trichomonas, Candida). Pregatirea preoperatorie in ginecologie.

Contraindicatii

Alergie la iod, hipertiroidie, dermatita herpetiforma Duhring, inaintea tratamentului cu iod radioactiv. Se va evita administrarea dupa a treia luna de sarcina si in perioada alaptarii, eventual doar in urma aprecierii individuale si sub supraveghere medicala.

Posologie

Un ovul pe zi, timp de 7-14 zile, in patologiile infectioase. Ovulul se introduce profund in vagin, seara la culcare.Dupa aprecierea medicului si in functie de tipul de infectie, se pot administra 2 comprimate pe zi si pentru o perioada mai lunga. Preoperator, un ovul pe zi, cateva zile inainte de operatie.

Efecte secundare

In caz de sensibilitate la iod, uneori iritatii locale cu caracter tranzitoriu.

Interactiuni medicamentoase

Nu se va folosi impreuna cu dezinfectante pe baza de mercur.

Precautii

In patologiile tiroidiene, in special in hiperfunctiile subclinice, si la persoanele in varsta, Betadine poate fi folosit doar sub supraveghere medicala.

7581 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.