BANEOCIN unguent

Compozitie

Baneocin pudra/unguent: 1 g contine: Bacitracin zinc: 250 UI, Sulfat de neomicina: 5000 UI (5 mg).

Forma de prezentare

Baneocin pudra: Cutii pentru pudra de 10 g. Baneocin unguent: tuburi a 20 g si ambalaj clinic.

Proprietati si actiune

Baneocinul este o combinatie de antibiotice exclusiv pentru uz extern care contine bacitracina si neomicina, antibacteriene singerice, cu o puternica activitate locala. Bacitracina actioneaza in principal asupra germenilor grampozitivi: Streptococcului haemolitic, stafilococilor, Clostridiilor, Corynebacterium diphteriae cat si asupra Pnemonemiei pallidum si a catorva germeni gramnegativi; Neisserii si Haemophilus influenzae. Ea actioneaza de asemenea si asupra actinomicetelor si fusobacteriilor.

Indicatii

Baneocinul este activ in toate infectiile provocate de germeni patogeni sensibili la neomicina si/sau la bacitracina. Actiunea Baneocinului unguent este intensificata de un pansament. Baneocin pudra: - Infectii bacteriene ale pielii de mica extindere, de ex: Herpes simplex, Herpes zoster/vezicule de varicela, impetigo contagios supurant, ulcere infectate ale gambei, eczeme infectate, dermatite fesiere (la nou-nascuti) infectate cu bacterii. Prevenirea infectiilor ombilicale la nou-nascuti. Dupa interventii chirurgicale (dermatologice) Baneocin pudra poate fi utilizat ca adjuvant in ingrijirea postoperatorie (excizii si cauterizari, tratarea ragadelor, ruptura perineala, episiotomie, rani si cicatrice supurante). Baneocin unguent: Infectii bacteriene focale ale pielii: Furuncule, antrax (dupa tratament chirurgical), foliculita barbiei, foliculita profunda, hidrosadenite supurative, periporite, perionyxis. Infectii ale pielii de extindere limitata: Impetigo contagios, ulcere infectate ale gambei, eczeme secundare infectate, rani si taieturi infectate secundar, opariri cu apa fierbinte, arsuri, operatii estetice si grefe cutane (de asemenea profilactic si pansamente cu unguent). Dupa interventii chirurgicale: Baneocin unguent poate fi folosit ca adjuvant in timpul ingrijirii postoperatorii: Baneocin unguent intins pe fese de tifon este eficient la pacientii cu infectii sau rani (ex. infectii ale canalului urechii externe, rani sau escare chirurgicale).

Mod de administrare

Se aplica un strat subtire de pudra sau unguent pe rana, acoperit eventual cu un pansament.

Posologie

In general 2-4 aplicatii cu Baneocin-pudra sau 2-3 cu Baneocin-unguent pe zi, atat la adulti cat si la copii. La pacientii cu arsuri care acopera mai mult de 20% din suprafata corpului, Baneocinul se va aplica o singura data pe zi (in particular la pacientii cu functii renale reduse), deoarece substantele active pot fi absorbite. In cazul unui tratament local este recomandabil sa nu se depaseasca o doza de 1 g de neomicina pe zi (corespunzatoare la 200 g de pudra sau pomada de Baneocin) timp de 7 zile. In caz de repetare se va injumatati doza.

Contraindicatii

Hipersensibilitate cunoscuta la bacitracina sau/si neomicina sau la alte antibiotice aminoglicozidice. Baneocinul nu trebuie aplicat in leziuni severe extinse ale pielii deoarece absorbtia medicamentului poate cauza ototoxicitate pana la pierderea auzului. Daca exista posibilitatea unei absorbtii necontrolate, Baneocinul nu se va administra pacientilor cu tulburari excretorii grave de origine cardiaca sau renala cat si celor cu leziuni vestibulare sau/si cohleare. In caz de timpan perforat nu se aplica Baneocin in conductul auditiv extern. Nu se aplica Baneocin pe mucoasa oculara.

Sarcina si alaptare

In caz de posibila resorbtie, Baneocinul se aplica cu multa prudenta; neomicina, ca si toate antibioticele aminoglicozidei, traverseaza placenta. S-a descris aparitia de leziuni ale aparatului cohlear la fat, in cazul administrarii de doze mari pe cale parenterala.

Efecte secundare

In aplicatii externe, pe piele, mucoase si rani, Baneocinul este in general bine tolerat. Rar pot aparea descuamari, uscaciunea pielii, congestia tegumentelor pielii si prurit. Aplicat in dermatoze cronice (ex. dermatoze congestive) si otita medie cronica, Baneocinul favorizeaza sensibilizarea vis-a-vis de un mare numar de diferite substante, printre care si neomicina. Aceasta se poate manifesta prin raspunsul slab la tratament. In anumite situatii pot aparea reactii alergice. Alergiile ce se manifesta sub forma de eczeme de contact sunt extrem de rare. Alergia la neomicina se asociaza, in aproximativ 50% din cazuri, cu o cross-alergie cu celelalte antibiotice din clasa aminoglicozidelor. La pacientii cu leziuni extinse ale pielii se vor avea in vedere absorbtia Baneocinului si urmarile ei (ex. leziuni vestibulare si cohleare, nefrotoxicitate si blocaj neuromuscular).

Interactiuni (ca urmare a absorbtiei sistemice)

In cazul absorbtiei sistemice, administrarea simultana de cefalosporine sau de alte aminoglicozide poate potenta nefrotoxicitatea. Folosirea simultana de diuretice, ca acidul etacrinic sau furosemid, poate agrava de asemenea oto- si nefrotoxicitatea. La pacientii care primesc narcotice, anestezice sau relaxanti musculari, absorbtia Baneocinului poate potenta blocajul neuromuscular.

Atentionari si precautii speciale

In cazul aplicarii de doze mai mari decat cele prescrise (in special la pacientii cu ulcere trofice), se recomanda observarea cu atentie a semnelor nefrotoxice sau/si ototoxice, datorate posibilitatii de absorbtie a Baneocin-ului. La pacientii cu functii hepatice sau/si renale reduse, inaintea si in timpul tratamentului intensiv cu Baneocin, datorita cresterii riscului efectelor toxice, se vor face atat teste de urina si sange, cat si audiometrice. Posibilitatea unei ototoxicitati impune o folosire prudenta in caz de otita medie cronica mai veche. In caz de timpan perforat nu se aplica in conductul auditiv extern. La pacientii cu acidoze, miastenia gravis sau alte boli neuromusculare, in cazul in care pot avea loc absorbtii necontrolate, atentia trebuie indreptata catre blocajele neuromusculare. Calciul si neostigmina pot impiedica astfel de blocaje. In tratamente prelungite trebuie avuta in vedere posibilitatea aparitiei germenilor rezistenti, in special a fungiilor. In astfel de cazuri, se va proceda la tratamentul cel mai adecvat. In caz de alergie sau suprainfectii se opreste tratamentul.

Incompatibilitati

Nu sunt cunoscute incompatibilitati la bacitracin si neomicina.

Conditii de pastrare

Ferit de lumina, sub 25 grade Celsius. Pastrati pudra in locuri uscate. Stabilitate: Pastrat corect, Baneocin pudra/unguent ramane stabil pana la data indicata pe ambalaj.

307280 vizualizari
Anonim 15 Ianuarie 2010 12:02

Am un batran in ingrijire ,este imobilizat la pat si i-au aparut escare.Ii pot da cu Baneocin pulbere pe escara?Va multumesc mult pentru raspuns.

Aurora Grigore 18 Aprilie 2012 20:30

foloseste curiosin

diana 21 Martie 2010 09:30

nu. dati cu rivanol si apoi cu curiosin crema .

Anonim 3 Mai 2010 11:13

buna ziua. Unguentul Baneocin interfereaza cu anticonceptionalele Iasmine? Multumesc.

eugenia rotariu 1 Noiembrie 2010 12:14

Buna ziua. Mama mea este imobilizata la pat in urma unui AVC si datorita piciorului drept ca nu mai poate calca(sprijini) pe el datorita articulatiei de la sold,i s-a scurtat fata de stangul si in momentul de fata a facut o flebita infectata( sau tromboflebita)cu rani.Se vede ca are infectie,degetele sant albastre ,piciorul este rece ,arata urat de tot.A FACUT TRATAMENTcu azitrox 5 zile, ciprinol 10 zile si in momentul de fata o spal cu apa oxigenata si betadina.Ar trebui sa-i spal rana cu apa si sapun si sa curat cojile dar are dureri si nu ma lasa ,si pe mine ma doare sufletul si nu pot sa o fortez.Ce ma sfatuiti sa fac? MULTUMESC

Aurora Grigore 18 Aprilie 2012 20:33

DACA NU ARE RANA , NU SUPUREAZA, ESTE VB DE O CIRCULATIE PROASTA, POATE O SEMIPARALIZIE DACA VB SI DE AVC, TREBUIESC ADMINISTRATE VASODILATATOARE

anonim 4 Aprilie 2011 13:24

sa i faceti macar 5 zile de oxacilina de 1g...sa vedeti cum arata pe urma rana...si dati i tramadol de 50mg cps pt ameliorarea durerii

eliza.razor 18 Aprilie 2011 11:44

Se poate folosi si pe fata baneocin?

-10 raspunde
Ramona 18 Iulie 2011 22:42

Buna ziua, am fost operata de hernie de disc in urma cu 2 sapt, firele mi le-au scos acum 5 zile. Azi cand mi-am schimbat pansamentul am observat o pata de mici dimensiuni inchisa la culoare la partea de jos a operatiei. Mentionez ca la ultima schimbare de pansament am aplicat baneocin pudra pe operatie. Azi am facut la fel. Este normala aceasta scurgere sau ar trebui sa consult medicul de urgenta?Si cat de des imi recomandati sa folosesc baneocin pe zi? Multumesc.

Aurora Grigore 18 Aprilie 2012 20:36

SE FACE TOALETA , ADICA SPALAREA OPERATIEI CU APA OXIGENATA SI SE POATE APLICA BANEOCIN SAU CERUT LA FARMACIE UN UNG. CU ANTIBIOTIC SI GLUCOCORTCOID

florea panu 13 Ianuarie 2012 12:30

am o infectie la degetul mic de la picior, mai exact intre degete, este umflat si nu ma mai pot incalta. am dat cu apa oxigenata, rivanol si aspirina pisata. credeti ca ar trebui sa merg la doctor sau v a trece asa? Va multumesc

-11 raspunde
Laura 23 Iunie 2012 13:33

Da rezultate si in cazul acneei?

ghelase constantin 18 Decembrie 2012 08:26

Am o rana la calcă-i în urma unei crăpături care nu se vindeca. Am circulaţia periferica proasta. Ce sa fac.

Alex 21 Aprilie 2013 00:53

Ce se intampa daca am luat Baneocin pulbere cutanata care e expirata din 05.2010?

COTOI GEORGETA PUSA 22 Iulie 2013 20:02

pot da cu baneocin unguent pe un ulcer varicos deschis, sau doar pe langa rana Va multumesc!

damaris 23 Iulie 2013 22:21

buna ziua.prietenul meu are o escara de decubit de 2 ani.este rana deschisa si se inchide foarte greu din cauza ca este imobilizat la pat.ceimi puteti recomanda sau daca este buna crema sau pudra baneocin pentru asa ceva?

Diana 14 Mai 2014 14:56

Pentru orice tip de rana folositi Flamozil. Mama mea avea o escara foarte urata si dupa utilizarea gelului Flamozil s-a vindecat foarte bine.

dan 18 Mai 2014 08:55

Am fimoza de cativa ani si nu mi-a trecut in urma tratamentului cu fluocinolom .Pot folosi baneocim ?

viorica 19 Mai 2014 22:57

am fost operata de tromboza la piciorul stang,dupa operatie au aparut usturimi si acum si dureri la degetele de la picior,medicul mi-a curatat pieile care se exfoliau,iau camante,nospa,tramadol,piafen,si am dureri si usturimi de lesin,cxu ce sa ma mai dau?ajutatima

CataAlex 11 Iunie 2014 21:27

Am o mare problema.Sunt nevoit sa stau zilnic 8 ore incaltat in bocanci,inclusiv vara,am o igiena stricta port sosete de bumbac insa dupa 2-3 ore de stat in picioare incaltat in bocanci piciorul imi transpira abundent si am observat ca intre degetele de la picioare pielea este foarte iritata in unele locuri se si exfoliaza,momentan nu ma doare insa as vrea sa folosesc ceva pentru a nu mi se agrava starea.Ce mi se recomanda,Multumesc anticipat!!!

Luminita 6 Iulie 2014 21:54

Buna ziua!pot folosi Baneocin in cazul acneei pe spate?

Adi 31 Iulie 2014 20:32

nu poti folosi baneocin pentru acnee .el trateaza doar rani usoare infectate.

niky 15 Septembrie 2014 00:30

Ma muscat un catel mi-sa umflat mana si am o rana deschisa 2-3 cm pot da cu baneocin ??

Stefania 27 Septembrie 2014 17:17

Buna ziua Mi-a cazut o scara pe unul din degete si mi sa invinetit unghia si sa umflat si un pic degetul .pot folosi baneocin pt a prevenii o infectie? Deja folosesc Betadine si un antiimflamator .astept orice sugestie Myltumesc

Gabi 23 Ianuarie 2015 17:50

Mi-a aparut un cos in ureche , azi cred ca l-am spart am apasat pe ureche pana a parait si am bagat un bat de ureche era sange pe el dupa care am zis sa mai stau umpic si am aplicat baneocin crema pe el. Nu pot sa dorm noaptea pe partea dreapta .Sper ca ma ajutati . Multumesc Anticipat

Anne 25 Ianuarie 2015 19:55

Buna ziua! Am o fetita de 3,5ani care are o rana in nas, s-a zgariat singura, pot sa ii dau cu baneocin? De 5 zile. Se face coaja dar tot o rupe. Multumesc

Aspasia Ionescu 9 Martie 2015 22:54

Va recomand tuturor crema Diabetegen, un produs 100% natural, pe baza de colostru bovin care face minuni mai repede decat credeti. Se recomanda pentru tratarea si inchiderea ranilor piciorului diabetic, iritatii, arsuri si alte afectiuni ale pielii. Gasiti produsul pe www.diabetegen.ro, sau vizitati pagina de facebook Diabetegen Romania

Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.
paginafarmacistilor.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate