ALGOCALMIN fiole

Compozitie

Comprimate continand 0,500 g metamizol sodic; fiole de 2 ml continand metamizol sodic 1 g (50%).

Forma de prezentare

Folii de hartie a 20 comprimate. Cutii cu 100 fiole de 2 ml. Cutii cu 10 fiole de 2 ml.

Actiune terapeutica

Analgezic de 2 ori mai intens decat aminofenazona si antipiretic cu actiune intensa la administrare intravenoasa. Slab antiinflamator. Antispastic, puternic miotrop.

Indicatii

Algii de diverse cauze: nevralgii, dureri dentare si de sfera O.R.L., dureri artrozice, artritice, din poliartrita cronica evolutiva, mialgii. Sindrom febril.

Contraindicatii

Alergie la derivati pirazolonici, leucopenie, granulocitopenie, afectiuni hepatice, afectiuni renale, porfirie, deficit de glucoza-6 fosfat dehidrogenaza.

Precautii

Produsul poate determina granulocitoza indiferent de doza administrata. Intoleranta poate sa apara fie dupa prima administrare, fie dupa mai multe administrari si poate fi de tip reactie incrucisata cu aspirina.

Reactii adverse

Hematologice-agranulocitoza, anemie sau trombopenie, reactii alergice cutanate de diferite intensitati, rar insuficienta renala sau nefropatie interstitiala; crize de astm la pacientii cu alergie incrucisata cu aspirina, uneori colorarea in rosu a urinii.

Sarcina si alaptare

Se va administra in timpul sarcinii numai dupa aprecierea corecta a riscului si beneficiului terapeutic. Este de preferat sa nu se administreze mamelor care alapteaza.

Posologie si mod de administrare

Adulti: Pana la 1-2 comprimate de 2-3 ori/zi sau 1-2 fiole in injectie i.m. profunda sau per os; 1 comprimat sau 1 fiola la nevoie. Copii peste 15 ani: 1 comprimat de 2-3 ori/zi sau la nevoie. Comprimatele se administreaza cu un pahar mare de apa. In caz de febra mare, in mediul spitalicesc se poate administra 1 fiola i.v., in cazul in care nu exista antecedente de alergie la Algocalmin.

Conditii de pastrare

La adapost de umiditate, caldura si lumina.

156965 vizualizari
Dalida Costache 16 Decembrie 2011 08:34

Trombopenia provocata de Algocalmin este reversibila?
In caz de febra mare - 40 gr. Celsius- la un copil prescolar, metamizolul (Novocalmin)administrat intarectal are un efect superior (ca interval de timp) de reducere a temp.fata de Paracetamolul administrat pe aceeasi cale?

Va multumesc frumos!

Andra 15 Octombrie 2013 15:52

Acest lucru il puteti afla mai repede intreband un pediatru!

Nu Conteaza 14 Mai 2014 14:06

Febra nu trebuie scazuta, dar trbuie controlata! Ai grija de copil dai sa bea lichiide reci, punei prosopele umede pe picioruse, pe frunte...Cum ajungi tu la Algocalmin in acest caz! Daca copilul are si dureri iar febra nu poate fi controlata pina se poat ajunge la un doctor, intotdeauna preferi Paracetamolul numai daca copilul nu este alergic!

Tiberiu 11 Decembrie 2014 17:52

Se poate lua in combinatie cu anticoagulante?

Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.
paginafarmacistilor.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate